Tämä on Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian aerofarm.fi-verkkosivuston (https://aerofarm.fi) saavutettavuusseloste.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Saavutettavuusseloste on laadittu 3.12.2020.

aerofarm.fi-sivusto julkaistiin vuonna 2020.

aerofarm.fi-verkkosivuston suunnittelussa ja toteutuksessa on pyritty noudattamaan saavutettavuusperiaatteita kansainvälistä WCAG 2.1 -ohjeistusta mukaillen AA-tasoon. Työtä ja kehitystä jatketaan edelleen.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.  Havaitsimme sivuston saavutettavuudessa epäkohtia käyttäessämme mm. Wave-työkalua ja W3C- validaattoria.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Verkkopalvelu aerofarm.fi täyttää Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 saavutettavuusvaatimukset osittain. Seuraavassa käydään läpi, mitkä saavutettavuusvaatimukset eivät täysin täyty sivustolla.

Ei-saavutettava sisältö

Kehittämiskohteitamme ovat muun muassa:

  • Kaikki sivuston sisältö, mukaan lukien elementit ja liitetiedostojen sisältö eivät vielä täytä saavutettavuusvaatimuksia lukemisen järjestyksen osalta.
  • Joistakin sivuston kuvista puuttuu alt-teksti.
  • Sivusto sisältää otsikoita, joita ei ole merkitty oikeilla otsikkotasoilla.
  • Sivusto sisältää kuvalinkkejä, joilla ei ole tekstikuvausta.
  • Valikoiden ja/tai linkkien toimivuutta näppäimistöllä ja ruudunlukuohjelmalla on kehitettävä.
  • Käyttöliittymäkomponenttien nimeä ja roolia ei aina  voida selvittää ohjelmallisesti.
  • Verkkosivujen sisältämä kolmansien osapuolien tuottama sisältö ei välttämättä ole vielä saavutettavuusvaatimuksien tason AA mukaista, koska sisältö ei ole Omnian hallinnassa.
  • Sivuston värit ja kontrastit eivät ole kaikille saavutettavia.
  • Sivustolla on joitain linkkejä, joiden teksti ei kuvaa riittävän hyvin linkin kohdetta. Muokkaamme linkkejä parhaillaan paremmin ymmärrettäviksi.
  • Tekstin ja taustan tai visuaalisten esitysten kontrasti ei ole kaikissa kohdin WCAG-standardin mukainen.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun sisällön saavutettavuutta kouluttamalla ja ohjeistamalla päivittäjiä saavutettavan sisällön tuottamisessa verkkopalveluun.

Palaute ja yhteystiedot

Sivuston saavutettavuudesta vastaa Aalto Design Factoryn Aerofarm-projekti.

Voit lähettää palautetta sivuston saavutettavuuteen liittyen tai pyytää tietoja saavutettavassa muodossa ottamalla yhteyttä sähköpostitse: saavutettavuus@omnia.fi.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, annathan ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit ilmoittaa asiasta valvontaviranomaiselle.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö:
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero (vaihde): 0295 016 000